PREZENTARE/DESCRIERE „Caiete-culegere”?

imagine home

De ce „Caiete-culegere”?

Deoarece combină eficient avantajele didactice ale fiecărui instrument:

caiet – oferă posibilitatea scrierii directe a rezolvărilor, fără a se consuma timp transcriind cerinţe, ritmul de lucru al copilului fiind astfel mult accelerat;

culegere – oferă şansa exersării prin intermediul a sute de sarcini didactice inedite, garantând un antrenament matematic cu plusvaloare rapidă şi certă.

De ce au fost scrise?

ca şi dascăli, ne-am dorit dintotdeauna ca elevii noştri să dispună de auxiliare didactice corect structurate;

la insistenţele multor colegi; lucrările fiind şi rodul unei experienţe didactice consistente, a unei cunoaşteri directe a procesului complex şi nuanţat al învăţării.

De ce sunt apreciate?

Nivelul şi structurarea conţinuturilor sunt conforme actualului Curriculum Naţional.

Auxiliarele furnizează explicaţii esenţiale (aspecte teoretice) pe înţelesul elevilor, însoţite de exemplificări.

Cuprind seturi de exerciţii şi probleme variate, atractive, care favorizează fixarea, aprofundarea, retenţia şi transferul, cultivă mobilitatea şi flexibilitatea gândirii.

Favorizează economia de timp – elevul nu copiază cerinţe, ci rezolvă.

Propun sarcini suport pentru o abordare integrată.

Cuprind imagini menite să descreţească fruntea. În fiecare dintre cele 3 auxiliare, anumite personaje îl însoţesc, îl încurajează şi îl sfătuiesc pe micul elev, în urcuşul captivant pe treptele matematicii.

Propun teste pregătitoare, simulări şi exerciţii de antrenament pentru EVALUAREA NAŢIONALĂ, realizată la finalul claselor a II-a şi a IV-a.

Spaţiile rezervate disciplinează prezentarea planului de rezolvare, invitându-l pe elev să fie concis şi ordonat.

Prezintă o densitate mare de situaţii de lucru(suficiente pentru aprofundarea fiecărei unităţi de învăţare), elevul progresând prin efort propriu.

Respectă gradarea de la simplu la complex, de la concret spre abstract.

Completează cu succes caietul de clasă şi oferă o continuare firească pentru exersarea de acasă. Oferă contexte de exersare eficientă pentru probele de evaluare.

Uşurează foarte mult efortul zilnic al cadrelor didactice.

Oferă partenerilor educaţionali (elevi – învăţători – părinţi) o imagine relevantă asupra nivelului de pregătire atins.

Câte pagini au aceste auxiliare şi care este formatul lor?

Caiet-culegere de matematică şi explorarea mediului pentru clasa a II-a” – 256 de pagini;

Caiet-culegere de matematica pentru clasa a III-a” 224 de pagini;

Caiet-culegere de matematica pentru clasa a IV-a” 256 de pagini.

Formatul cărţilor este cel de manual clasic, fiind convenabil şi comod pentru banca sau ghiozdanul elevului (24/17 cm). Coperta este color, înfoliată lucios, iar interiorul este alb-negru.

Informaţii speciale pentru dascăli:

Se pot folosi împreună cu oricare dintre manualele alternative alese la clasă şi cu orice planificare utilizată.

Nu este nevoie să concepeţi fişe de lucru şi să le multiplicaţi. Aceste auxiliare sunt un suport COMPLET, pe PROGRAMA. Ele cuprind sute de sarcini diverse si inedite, cu ancorări interdisciplinare. Exerciţiile şi problemele pot fi parcurse independent de către majoritatea elevilor, dezvoltându-le gândirea, perspicacitatea, spiritul de observaţie.

În toate aceste lucrări au fost introduse numeroase sarcini de lucru şi părţi consistente de antrenament pentru EVALUAREA NAŢIONALĂ, realizată la finalul claselor a II-a sau a IV-a – teste pregătitoare şi exerciţii de tip TIMSS. Spre exemplu, lucrarea pentru clasa a IV-a are 12 teste pregătitoare, a câte 16-19 exerciţii, fiecare.

Auxiliarele propun, pe lângă sarcini de lucru tradiţionale (care şi-au verificat eficacitatea în timp, în evaluări), un număr semnificativ de itemi matematici moderni – de tip completare, cu alegere duală sau multiplă – specifici unor teste naţionale şi internaţionale.

Constituie excelente instrumente de lucru pentru aprofundare, oferind ample materiale de exersare pentru activităţile desfăşurate în programele after-school, şcoală după şcoală sau semiinternat şi, nu în ultimul rând, sprijină elevii doritori de performanţă în studiul matematicii.

Comenzile se pot onora tot timpul anului (inclusiv în lunile mai-iunie – cu ocazia premierii / finalului de an şcolar, pentru anul următor).

Au avizul Ministerului Educaţiei Naţionale?

Cele 3 lucrări au obţinut avizul MEN încă din prima sesiune de evaluare a auxiliarelor didactice, aprobarea fiind dată prin ordinul 3022/08.01.2018.

Cât costă şi cum se pot procura?

Cu doar 23 lei, se procură un auxiliar didactic de 224/256 pagini, pentru un an şcolar întreg, la matematică – disciplină şcolară cu 4 ore pe săptămână, în orarul elevului.

La minim 18 lucrări comandate, suportăm integral cheltuielile de expediere, iar la minim 20 de bucăţi, se oferă şi un exemplar gratuit (pentru cadrul didactic).

Comenzile se pot face la tel. 0744117929 sau pe adresa caiete.culegeri@gmail.com

Livrarea se realizează prin curierat rapid sau prin poştă.

Puteţi viziona secvenţe fotocopiate (miniaturi) din aceste lucrări, pentru a vă face o imagine asupra structurii, densităţii şi calităţii acestora.

Vă mulţumim pentru faptul că în anii şcolari precedenţi aţi apreciat în mod deosebit aceste auxiliare didactice!imagine home

Publicitate